Το ανθρώπινο πόδι θεωρείται ο καθρέπτης της υγείας. Τα πόδια μας είναι ίσως το σημείο του σώματος που καταπονείται περισσότερο καθώς κουβαλούν όλο μας το βάρος και μας στηρίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Η προληπτική φροντίδα των ποδιών έχει πολλά πλεονεκτήματα.
Μπορεί να αυξήσει την άνεση, να περιορίσει την πιθανότητα πρόσθετων ιατρικών προβλημάτων, να μειώσει την ανάγκη νοσοκομειακής περίθαλψης για αντιμετώπιση λοιμώξεων.

  Παθήσεις όπως διαβητικό πόδι, εισφρύοντα νύχια, προβλήματα και δυσμορφίες πελμάτων (πλατυποδία, βλαισοποδία, ραιβοποδία), πρόβλημα βάδισης, διόρθωση αστάθειας και βηματισμού (σε παιδια, αθλητές κλπ), σκληρύνσεις, κάλοι, ραγάδες, δυσμορφίες νυχιών, τραυματισμοί νυχιών, και μυκητιάσεις είναι μερικές απο τις περιπτώσεις με τις οποίες ασχολείται ο ποδολόγος.
  Οι μέθοδοι που υιοθετούνται είναι βάσει των εξειδικευμένων ποδολογικών γνώσεων και σύμφωνα με την απαιτούμενη ασφάλεια που χρειάζονται όλοι οι ασθενείς, όπως οι διαβητικοί και οι άλλες ευπαθείς ομάδες.

Μία από τις πιο συχνές παθήσεις που εμφανίζεται ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι η μυκητίαση των νυχιών. Ποιά τα αίτια εμφανισής της, ποιός ο τρόπος πρόληψή της:

  Η μυκητίαση νυχιών είναι μια από τις πιο κοινές δερματολογικές διαταραχές που επηρεάζουν το πόδι. Αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, η μόλυνση προχωρά πιο βαθιά και καταλαμβάνει όλο το νύχι.
  Το αρνητικό είναι ότι οι μύκητες μεταδίδονται. Το θετικό είναι ότι με την κατάλληλη αντιμετώπιση μπορεί να εξαλειφθεί εντελώς το πρόβλημα.

  Εκτός από το ότι η ύπαρξη τους είναι αντί αισθητική μπορεί να είναι και ενοχλητική διότι παραμορφώνονται τα νύχια προκαλώντας πόνο και μεγάλη ταλαιπωρία και αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρές και επικίνδυνες δευτερογενείς λοιμώξεις ιδιαίτερα στους διαβητικούς ασθενείς.
  Οι μύκητες είναι παθογόνοι και μη και στην ανάπτυξη τους παίζει σημαντικό ρόλο η υγρασία. Οι μύκητες προσβάλουν τα νύχια κυρίως ατόμων μεταξύ 35 έως 75 ετών, σπάνια τους νεότερους, και περισσότερο τους άνδρες από τις γυναίκες.

  Όπως με τις περισσότερες ασθένειες είναι ευκολότερη η θεραπεία του μύκητα των νυχιών όταν βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Καθώς η λοίμωξη προχωράει σε βάθος και ο μύκητας συνεχίζει να τρέφεται από την κερατίνη (βασική πρωτεΐνη του νυχιού και του δέρματος), το νύχι αρχίζει πρώτα
να αλλάζει χρώμα, χάνει την γυαλάδα του, και γίνεται από υπόλευκο σε έντονο κίτρινο.
  Το νύχι στη συνέχεια γίνεται εύθρυπτο και εύθραυστο και ευαίσθητο. Mπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην αποκόλληση από την κοίτη του. Το υγρό και ζεστό περιβάλλον βοηθάει στην ανάπτυξη και εξάπλωση του μυκητα.
  Τα ενεργά συστατικά σε φυσικές και φυτικές θεραπείες του μύκητα των νυχιών, αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικά τόσο στην επιφάνεια των νυχιών αλλά και στη ρίζα τους, χωρίς τις υψηλές τιμές κόστους του φαρμάκου ή τις επικίνδυνες παρενέργειες του.
  Τα φυσικά σκευάσματα της Imperial feet επιτρέπουν την ασφαλή και φυσική απομάκρυνση της μόλυνσης καθώς και την πρόληψη μελλοντικής επανεμφάνισης της.
  Ο συνδυασμός ποδολόγου και ολοκληρωμένης θεραπευτικής προσέγγισης, με φυσικά συστατικά είναι εγγύηση και ασφάλεια. Η απουσία επικίνδυνων παρενεργειών έχουν κάνει τα φυσικά αυτά σκευάσματα την καλύτερη λύση για μόνιμη και οριστική απαλλαγή από τον μύκητα των νυχιών ποδιών και χεριών.

Ποιες συνήθειες υγιεινής και φροντίδας πρέπει να ακολουθούμε, προκειμένου να έχουμε υγιή πόδια:

  Να ελέγχουμε τα πόδια μας καθημερινά, να μην περπατάμε ξυπόλυτοι, να καθαρίζουμε τα πόδια μας με απαλά προϊόντα που περιέχουν ενυδατικούς παράγοντες. Να τα διατηρούμε καθαρά και στεγνά καθημερινά. Να κάνουμε τακτικά απολέπιση (μία ή δύο φορές την εβδομάδα), ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα που συχνά παραμένουν. Να κόβουμε τακτικά και προσεκτικά σε ευθεία γραμμή τα νύχια των ποδιών μας. Να καταπολεμούμε την ξηρότητα του δέρματος με ανάλογα σκευάσματα, να φοράμε άνετα και κατάλληλα παπούτσια, να αγοράζουμε τα παπούτσια μας πάντα απόγευμα και όχι πρωί. Και αν ανακαλύψουμε οτιδήποτε ΜΗ φυσιολογικό στο πόδι μας ΔΕΝ προσπαθούμε να το θεραπεύσουμε μόνοι μας!